Aquagym & Wellsy

Aquagym & Wellsy:
Aquagym lessen gaan door bijna elke ochtend (behalve woensdag en zondag) in de Thermen van Dilbeek en worden verzorgd door Wellsy. Kijk even op  www.thermendilbeek.be voor meer informatie. De lessen worden gegeven door zeer professioneel opgeleide instructeurs die zowel in binnen en buitenland opleidingen volgen en al meer dan 20 jaar ervaring hebben. U kan een 10 beurten kaart kopen of een jaarabonnement. De prijzen hiervan kan u terug vinden op de site van thermendilbeek.be.
In de winter geven wij binnen les maar in de zomer sporten wij buiten. Genietend van het warme water met de ochtend zon is een ideaal moment om de dag te starten en dit in combinatie met leuke muziek en materiaal om de lessen te variëren. Het is ideaal om je geest te ontspannen en de mentale gezondheid te verbeteren. 
Aquagym – AquarobicsWater aerobics,…: er bestaan verschillende benamingen.  Het is het geheel van spierversterkende en/of aerobe oefeningen in borst diep water op muziek. Er zijn ontelbare voordelen waarom sporten in water de beste sport voor gewrichten en musculatuur is.  Het is niet alleen goed voor je gezondheid, het is voor alle leeftijden en zowel voor mannen als vrouwen. Je gaat je spieren verstevigen, je hartritme stimuleren en het risico op blessures verminderen. De weerstand die door het water wordt uitgeoefend voorkomt spierverrekkingen en verstuikingen. Door de turbulentie van het water wordt je tegelijk gemasseerd waardoor er geen spierpijnen zijn de dag nadien. Schokken worden gedempt en er is geen impact van de grond doordat de zwaartekracht uitvalt in het water. We zijn als het ware gewichtloos. Het resultaat hiervan is dat je gewrichten zacht worden getraind zonder zware belastingen.
De oorsprong hiervan ligt in Frankrijk, de lessen worden dan ook in de 2 landstalen gegeven.  Er wordt telkens gebruik gemaakt van materiaal om de oefeningen zwaarder of lichter te maken. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk.
Het uurrooster vind u hier.
Lesgevers:
Elsie Huybrechts (Kinesiste & Wellsy) en Marie Cortvrient (Danser).
Ben jij geïnteresseerd om bij ons in dit prachtige zwembad te komen lesgeven. Geef ons een seintje 0486/50.20.33 of op info@wellsy.be. Wij zijn steeds op zoek naar jonge  gemotiveerde lesgevers die ons kunnen vervangen bij afwezigheid.
Prenatale Begeleiding in water gaat door in de Thermen van Dilbeek.
Aquagym & Wellsy
 
019-b  011-b
005---b005